IMG 4326 copy
Komende zaterdag wordt de eerste wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup gehouden. Door de overvolle regionale en nationale wedstrijdkalender, die bijna geen ruimte biedt voor lokale wedstrijden, was het voor het Oudewaterse wedstrijdorganisatie nauwelijks mogelijk om geschikte data voor de vier Cupwedstrijden te vinden. Een openingswedstrijd op 4 mei, de Nationale Herdenking, is dan ook niet ideaal, maar een alternatief was er eigenlijk niet.
Na intern overleg is de wedstrijd overigens vervroegd van 18.00 uur naar 17.00 uur. De verwachting is dat de afsluitende marathon voor half acht is gefinisht. Mocht dit niet lukken dan wordt er uiteraard rekening gehouden met de Herdenkingsplechtigheid bij het Oudewaterse oorlogsmonument aan de Waardsedijk. Om 20.00 uur is het op Het Statenland ook twee minuten stil.
De wedstrijden van de JBC staan open voor skaters mét en zonder wedstrijdlicentie, de zgn. aspiranten. Alle informatie is te vinden op www.jumboblankestijncup.nl. Via deze site kan er ook worden ingeschreven. Inschrijven/aanmelden kan zaterdag ook nog tussen 15.45 en 16.30 uur.

JBC 2019