IMG 3911 2
Genieten was het gisterenavond op het Statenland. De toergroep van Dirk Zuidam, tien man en drie vrouwen sterk, trainde daar in de heerlijke avondzon. Maar of ze iets van de richting horizon zakkende zon hebben gemerkt is maar de vraag. Dirk is namelijk nog net zo fanatiek als dat hij in het verleden op het ijs was en zorgde voor een pittige training. Ook vorige week was dat al het geval, want de toerders werden toen voor een onverwacht rondje over de Hoenkoopse Buurtweg van het asfalt van Statenland gestuurd. Nieuwkomer Henk Sieben trof het wat dat betreft niet op z’n eerste zomertraining en kwam duidelijk ‘kapot’ terug op de thuisbaan van SVO. Gisteren was Henk echter weer present, dus het herstel zal zijn meegevallen.
De training van maandagavond was heel divers. Zo was er veel aandacht voor het diep zitten. Gewapend met een hockeystick draaide de groep de rondjes en Dirk zorgde er met zijn fanatiek toegeschreeuwde aanmoedigingen wel voor dat de houten stick op het ijs bleef. Ook werden er een piramide gereden, waarbij de snellere rijders gebruik moesten maken van de ruime buitenbocht. Dirk, met zijn schaatsverleden, had de bocht uiteraard vol gelegd met gele blokjes. Maar voor iedereen die toekeek was duidelijk dat alle toerskaters uit de groep veel plezier hadden bij deze training. Ook de ‘clandestiene’ toeschouwers genoten. Toerschaatser John de Vries keek toe vanaf zijn fiets en verklaarde daarbij niet op de skates te durven, coördinator Ewout Verweij volgde de training vanaf het terras en Kees van Deuren, een echte sportliefhebber, genoot in de zuid-oostbocht van de zon. Ook de SVO-fotograaf was aanwezig. Zie HIER het resultaat van zijn werk.
Kom bij interesse eens kijken bij de training van Dirk! Iedere maandagavond vanaf 20.15 uur. Je bent ook welkom bij de training van de beginnende skaters op dinsdagavond. De training van Eric van Straalen en Nikita van den Hoek begint om half acht.

Jeugdskaten bij SVO