Wedstrijdskaten

Om het wedstrijdskaten verder te promoten startte SVO in 2010 met een wedstrijdgroep. Doelstelling was om jongere skaters voor te bereiden op het rijden van skatewedstrijden. Inmiddels heeft de vereniging meerdere wedstrijdgroepen. De meest talentvolle skaters trainen ook bij de regionale selectie van de Stichting Inline-Skaten Midden-Nederland of bij landelijke teams..
De wedstrijdskaters van SVO nemen deel aan de Regiocompetitie van de SIS-MN en de toppers rijden ook landelijke en internationale wedstrijden. Meerdere SVO’ers wonnen inmiddels medailles bij de Nederlandse Kampioenschappen.
De meeste wedstrijdskaters combineren hun sport met het wedstrijdschaatsen. Een klein aantal sporters richt zich alleen op het inline-skaten. Zij trainen in de winter door op de skates. ‘s Zomers wordt er meerdere malen getraind op de skatebaan in Oudewater. In de winter verruilen ze de skatebaan voor de sporthal de Noort Syde om indoor hun techniek en conditie op peil te kunnen houden.  
Het wedstrijdskaten bestaat niet alleen uit skaten, maar ook uit droogtrainen waarbij getraind wordt op core stability, coördinatie, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, techniek en tactiek. En ’s zomers stappen de inline-skaters op de racefiets om de conditie te kunnen trainen.
De trainingen voor de wedstrijdskaters worden gegeven door trainers die zijn opgeleid door de KNSB.
In het inline-skaten zijn de wedstrijdcategorieën ingedeeld op basis van leeftijd. Het geboortejaar is bepalend voor de wedstrijdcategorie waarin je het wedstrijdseizoen gaat uitkomen. De leeftijdsklassen hebben als peildatum 1 januari.
Om aan officiële wedstrijden deel te nemen is een wedstrijdlicentie nodig.

Leeftijd Categorienaam
6 t/m 7 Pupillen 4
8 t/m 9 Pupillen 3
10 t/m 11 Pupillen 2
12 t/m 13 Pupillen 1
14 t/m 15 Kadetten
16 t/m 17 Junioren B
18 t/m 19 Junioren A
20 t/m 39 Senioren
40+ Masters

Via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u meer informatie krijgen over het wedstrijdskaten.

Wedstrijden en competities

Jumbo Blankestijn Cup en clubkampioenschap
De Jumbo Blankestijn Cup (voorheen SVO-cup) is onze eigen skatecompetitie waar we erg trots op zijn. Deze wedstrijdenreeks vormt de perfecte opstap naar de Regionale Competitie Midden Nederland. De cupwedstrijden hebben een afwisselend wedstrijdprogramma en worden verreden in diverse leeftijdscategorieën. Er worden jaarlijks vier Jumbo Blankestijn Cup-wedstrijden georganiseerd op de baan in Oudewater. De laatste wedstrijd, de finale, wordt verreden om dubbele punten. De wedstrijden staan ook open voor deelnemers van andere verenigingen.
Alle informatie over de Jumbo Blankestijn Cup vind je op www.jumboblankestijncup.nl.
Aan het clubkampioenschap mogen alleen leden van Schaats- en Skeelervereniging Oudewater deelnemen. Het kampioenschap werd voor het eerst verreden in 2009. De winnaars van deze wedstrijd mogen zich een jaar lang kampioen van de club noemen. De clubkampioenschappen worden ieder jaar aan het eind van het seizoen gehouden.
De Oudewaterse wedstrijden staan onder leiding van een professioneel functionerend organisatiecomité en worden verreden onder een grote publieke belangstelling.

IMG 6731 kopie copy

Skate4
Skate4 is een gezellige, regionale inline-skatecompetitie op vrijdagavonden. De wedstrijden worden gehouden in Ammerstol, Gouda, Lekkerkerk en Oudewater en zijn bedoeld voor basisschoolkinderen tot en met 12 jaar zonder wedstrijdlicentie. Skate4 is daarom zeer laagdrempelig en iedereen die zin heeft en het een keer wil proberen, mag meedoen, ook als je (nog) geen lid bent van een schaats- of inline-skatevereniging.
Skate4 wordt georganiseerd door STV Lekstreek, SVO Oudewater en SC Gouda. Meer informatie over deze competitie is te vinden op www.skate4.nl.

Regio Competitie Midden Nederland
De Regio Competitie Midden Nederland is een serie van 8 tot 10 inline-skatewedstrijden voor jong (pupillen 4) tot oud (masters). Dave van Dam Sport uit Haastrecht is de sponsor van de competitie. De competitie is een van de grootste regionale skatecompetities van Nederland. De wedstrijden worden gehouden in de provincies Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland en Gelderland. Een deel van de wedstrijden wordt op een wegparcours gehouden, maar de meeste wedstrijden zijn baanwedstrijden.
Schaats- en Skeelervereniging Oudewater neemt met een grote groep leden deel aan een wedstrijd van de Regio Competitie Midden Nederland en veel Oudewaterse skaters rijden zelfs de gehele competitie. SVO tracht deelname van de Oudewaterse skaters aan de competitie zoveel mogelijk te stimuleren.
Voor meer informatie (bijv. de wedstrijdagenda) kunt u een kijkje nemen op de website www.inlineskatenmiddennederland.nl.

Landelijke baancompetities en Europa Cups
Zoals alle jaren organiseert de sectie skaten van de KNSB in het zomerseizoen een landelijke baancompetitie voor de jeugd en een landelijke competitie voor senioren. Aan de landelijke competities doet een kleine groep Oudewaternaren mee. Ook de Europa Cups zijn in trek. Een aantal SVO-ers gaan heel Nederland door voor skatewedstrijden, maar ook bij de Europa Cup in Oostende in België en Duitsland gaan jaarlijks meerdere SVO’ers van start.
Alle data van de landelijke en Europese wedstrijden vind je op www.schaatsen.nl.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Helm

Schaatshelmen

Jumbo Blankestijn Cup 2020

Flyer Open Jumbo Blankestijncup SVO 2020

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps